Кашлицата е един от най-неприятните симптоми, съпътстващи респираторните заболявания. Особено сега,

...
Кашлицата е един от най-неприятните симптоми, съпътстващи респираторните заболявания. Особено сега,
Коментари Харесай

Индрише + локум и кашлицата бяга надалеч – 4 народни рецепти, които пресичат кашлицата в зародиш:

Кашлицата е един от най-неприятните признаци, съпътстващи респираторните болести. Особено в този момент, на прага на нова грипна зараза, всеки втори в градския превоз или на улицата покашля. Дори когато оздравеем, кашлицата нормално ни напуща последна. А в случай че не я овладеем в точния момент, може да заплаши здравето ни съществено.

За благополучие националната медицина познава много изпитани средства срещу кашлица . Още при първите симптоми може да опитате с тези 4 домашни предписания срещу кашлица .

Ако обаче кашлицата продължи повече от 3 дни, дишането ви е затруднено или вдигнете температура, незабавно се обърнете към доктор.

Отвара с индрише и локум

 индрише

Смесват се шест листчета индрише, шест ореха, които се начукват, само че черупките не се отделят, шест лукчета (бонбони), кутия локум и три приблизително огромни нарязани на ситно ябълки.

 безгрижен локум

Към тях се прибавя литър и половина вода и се оставя да ври на слаб огън, до момента в който локумът и лукчетата се разтопят. След като сместа изстине, се прецежда и се изпива на равни дози за три дни.

Рецепта с лук

Този лек е подобаващ за всевъзможен тип кашлица. Приготвя се като една приблизително огромна глава кромид лук се почисти от люспите и благодарение на лъжичка се издълбава във формата на чашка.

 лук срещу кашлица

Така приготвена, лучената форма се цялостни със захар и се оставя да престои най-малко една нощ. На сутринта на дъното й се е образувал малко сироп, който се изпива заран на гладно.

Лек с дюли

Необходими са ни 2-3 приблизително огромни дюли, които се нарязват на едри части, само че без да се белят и почистват от кората. Към тях смесваме две глави кромид лук с обелките, десетина ореха, които са доста добре начукани, само че не са почистени от черупките.

 дюли срещу кашлица

Всички съставки се заливат с два литра вода и се оставят да врят, до момента в който сместа се изпари на половина. Добавя се захар на усет и се пие по една кафена чашка три пъти на ден.

Ряпа с мед

В черна ряпа се изрязва „ кладенче “. То се цялостни до половината с мед и се оставя да престои през нощта.

 ряпа с мед

На идващия ден сокът, събрал се в кладенчето, се излива в чаша и се пие от него по няколко пъти дневно. Можете също да настържете моркови и да ги полеете с лъжичка мед. След известно време ще се отдели сок, който би трябвало да се пие на дребни глътки денем.

А вие опитвали ли сте някои от тези 4 домашни килъра на кашлицата ? Споделете с нас!

Инфо:зажената.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР